پایگاه تخصصی امام حسین علیهالسلام کربوبلا: دکتر علی سالمی استاد ادبیات عرب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی در مصاحبه با پایگاه تخصصی امام حسین علیهالسلام کربوبلا عنوان کرد، بسیاری از شعرای بزرگ جهان عرب به واقعه عاشورا اشاره کردهاند. او معتقد است بسیاری از شعرای عرب دلباخته امام حسین (ع) بوده و هستند و اثر این اعتقاد در اشعار آنان به وضوح یافت میشود.
دکتر میرجلالالدین کزازی استاد ادبیات پارسی، یکی از پایدارترین نمونهها در نمایشهای ایرانی را نمایشهای آئینی بر میشمارد که هر سال در ایران برگزار میشده است. وی معتقد است آهنگها و نمایشهای آئینی ایران همواره هنرشناسان و کارگردانان نامدار باختر زمین را از زیبایی و پروردگی و ساختار سنجیده هنری به شگفت میآورده است.
شعر آئینی امروز وامدار اندیشه شاعران محب اهلبیت (ع) دیروز و با تکیه بر باورمندی بنا شده است. در هر شهر و دیاری شاعران محب ولایت همواره وجود داشتهاند؛ چهرههایی که از محتشم کاشانی گرفته تا عمان سامانی، از استاد سازگار، استاد شفق، زندهیاد شکوهی تا علی معلم و مرتضی اسفندقه و سید حمید برقعی و جوانترها.
جواد هاشمی، متخلص به «تربت» در گفتوگوی اختصاصی با وبسایت کربوبلا از انتشار کتاب «به عیوق میرسد» همزمان با فرارسیدن اربعین حسینی خبر داد و گفت: به برکت آشنایی با سایت کربوبلا این طرح به ذهنم رسید که اشعاری که مردّف به کربلا هستند را جمعآوری کنم.
جواد هاشمی، شاعر آیینی در مصاحبه با وبسایت کربوبلا از تجدید چاپ کتاب «جرس فریاد میدارد» خبر داد.
کیانوش دالوند، کارگردان انیمیشن ناسور است. ناسور، انیمیشنی در مورد امام حسین (ع) و واقعه عاشورا است. دالوند کارگردانی انیمیشن رستم و سهراب را هم در کارنامۀ خود دارد؛ او در مصاحبهای اختصاصی با کرب و بلا، در مورد فیلم خود توضیح داده است.
شاعر پرشور آئینی اردبیل استاد حسین غفاری اردبیلی گفت: بنده در انجام مأموریت متعهدانه خودم سرسپرده حسین بودم و لاغیر.
سعید بیابانکی، شاعر، درباره سندیت تاریخی و حد و مرز تخیل در شعر گفت: کار هنر بیان غیرمستقیم وقایع است که اگر مستقیم شود، یا نظم است و یا شعار. شعر همواره رگههایی از تخیل دارد و اگر تخیل را از شعر بگیریم، چیزی از آن باقی نمیماند.
بیشک برخی اشعار و مداحیهای خرافهآلود و موهن نه تنها، حرکت در مسیر دشمنان اهل بیت (ع) است بلکه به اعتبار و هویت شعر آیینی ضربه و خدشه جدی وارد میکند.