زیارت امام حسین (ع)؛ نماد شیعه در جهان زیارت امام حسین (ع)؛ نماد شیعه در جهان

زیارت امام حسین (ع)؛ نماد شیعه در جهان

توصیه به زیارت امام حسین (ع) در جای جای کتب روایی شیعه به چشم می‌خورد. کمتر مناسبت مهمی از مناسبت‌های شیعی است که زیارت سیدالشهدا (ع) به عنوان یکی از اعمال مخصوص آن ذکر نشده باشد و امروزه زیارت کربلا به عنوان یکی از نمادهای جهانی شیعه شناحته می‌شود که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. امروزه حرکت عظیم اربعین و بازتاب جهانی و منطقه‌ای آن بر کسی پوشیده نیست. پاسداشت زیارت به عنوان یکی از نمادهای بزرگ شیعه و یکی از اعمال مهم عبادی که مورد توجه بزرگان دین قرار گرفته است، وظیفه هر شیعه و دوستدار مکتب امام حسین (ع) است. در این پرونده برآنیم تا به برخی از ابعاد این عبادت مهم الهی و شعار و نماد بزرگ شیعی بپردازیم.
چند پرسش در مورد زیارت

چرا زیارت قبور ائمه (ع) شرک نیست؟

شرک با تعاریف مشخص خود، منشاء اثر دانستن چیزی در کنار خداوند است که از مصادیق آن بندگی و عبادت غیر خدا را نیز شامل می شود، در زیارت قبور اولیای الهی عملی که چه از روی نیت و چه از روی شکل ظاهر این معنا را تداعی کند، وجود ندارد!

آیا قرار دادن زیارتگاه نمادین امام حسین (ع) اقدامی فکرشده بود؟

فارغ از اینکه متولیان این اقدام چه قصدی از انجام این کار داشتند و هدف آن‌ها از ساخت چنین ضریحی در ابعاد واقعی و همسان ضریح امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) در کربلا چه بوده است نکاتی در این زمینه وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کرد

 زیارت امام حسین (ع) و این همه ثواب؟

یکی از مسائلی که در روایات تاکید زیادی بر آن شده است و ثواب و آثار زیادی برای آن ذکر کرده‌اند، زیارت امام حسین (ع) است. این توصیه ها سبب شده است که پرسش‌هایی در مورد ثواب بالای زیارت و برکات خاص آن برای بعضی افراد ایجاد شده و بعضا دیده می‌شود که آن را انکار می‌کنند.

از میان متون زیارت مخصوصه سیدالشهدا (ع)

متن و ترجمه زیارت امام حسین (ع) در ماه رجب + فایل صوتی

ماه رجب شرافت زیادی دارد و در فضیلت آن روایات بسیاری وارد شده است. کسى که یک روز از این ماه را روزه بگیرد، موجب خشنودى خدای بزرگ می‌گردد و غضب الهى از او دور می‌گردد و درى از درهاى جهنم بر روى او بسته می شود. از جمله اعمال با فضیلت این ماه زیارت مخصوص امام حسین (ع) در اولین روز آن است.

متن کامل زیارت ناحیه مقدسه

متن و ترجمه زیارت ناحیه مقدسه که منسوب به حضرت مهدی (ع) است.

متن زیارت اربعین

زیارت حضرت امام حسین (ع) در این روز به دو نحو رسیده یکى زیارتی است که شیخ در تهذیب و مصباح روایت کرده از صفوان جمّال که گفت فرمود به من , مولایم حضرت صادق (ع) در زیارت اربعین که زیارت می‌کنی در هنگامى که روز بلند شده باشد و مى‌گویی...

زیارت امام حسین (ع) در روز عید فطر و قربان

زیارت امام حسین (ع) از اعمالی است که در اکثر اوقات و ایام مقدس نظیر روز عرفه شب و روز جمعه، ابتدا و نیمه ماه‌های رجب و شعبان و رمضان و دیگر ایام از جانب معصومین (ع) بر آن تأکید شده که یکی از آن ایام روز عید فطر و قربان است. متن این زیارت در زیر آورده شده است.

زیارت امام حسین (ع) در نیمه شعبان

از جمله این مناسبت‌ها، زیارت ایشان در نیمه ماه شعبان است که روایات بسیاری در فضیلت آن به دست ما رسیده است.

زیارت امام حسین (ع) در نیمه رجب

به دلیل اهمیت و فضیلت بسیار زیارت سیدالشهدا (ع) در نیمه رجب و عبارات آن و غفلت عموم مردم از مزیت و برتری آن، زیارت مخصوصه نیمه رجب را «غفیله» می‌نامند. 

آثار زیارت

چند روایت در آثار و توصیه‌های زیارت امام حسین (ع)

در روایات ما به زیارت امام حسین (ع) بسیار اشاره شده است و تعبیرهای مختلف از فضیلت زیارت و آثار و برکات آن بیان شده است که همه یک مضمون کلی دارند که این زیارت بسیار مهم و ارزشمند است.

تشنه‌ی زیارت

انگیزه و تشنگی زیارت حضرت و نعمت شوق زیارت.

زیارت، پیام ‏آور شور و شوق

اثر زیارت امام حسین (ع) در روح انسان به تذکر منحصر نمی‏‌شود، بلکه در شورانگیزی و ایجاد روحیه انقلابی و دادخواهی نیز تأثیری شگرف دارد زیرا یادآور ستم‌ها و جنایاتی است که بر عترت طاهره نبوی و اهل‌بیت عصمت رفته است و لعن بر قاتلان و ظالمان و دنباله ‏روان آنان است و این نکته مخصوصاً در زیارت سیدالشهدا (ع) بیشتر دیده می‌‏شود.

زیارت و به خطر افتادن موقعیت دستگاه ظلم

 در طول سالیان، مخالفین ائمه، هرچه راکه ارتباط مستقیم و یا غیرمستقیم با اهل‌بیت (ع) داشته، مورد تعرض خود قرار می‌دادند.

یک زیارت و این همه برکت

فضیلت و پاداش زیارت سیدالشهدا (ع)

زیارت پلی است برای نزدیک شدن به معصوم و وسیله‌ای است که  با آن انسان  تاریکی‌ها و گردوغباری که از گناه به رویش نشسته است را پاک می‌کند. زائر با ترک علائق دنیوی به سمت امامش فرار می‌کند و به او که نمایانگر صفات الهی است، پناهنده می‌شود.

نَمی از دریای فضایل زیارت امام حسین (ع)

زیارت امام حسین (ع) یکی از بزرگترین مستحباتی است که بسیار بدان تاکید شده و ثواب‌های عظیم و بیشماری را برای آن ذکر کرده‌اند و شاید برای کمتر عملی اینقدر ثواب ذکر شده است.

چرا برای زیارت امام حسین (ع)، ثواب‌های مختلفی ذکر شده است؟

در بین روایات شیعه، ثواب‌های گوناگونی برای زیارت امام حسین (ع) بیان شده است. علت این گوناگونی چیست؟ چرا این همه ثواب برای آن ذکر شده است؟

۱۷ داستان و نکته در مورد زیارت امام حسین (ع) + فایل صوتی

در ادامه می توانید 17 سخنرانی کوتاه از سخنرانانی چون اساتید بزرگوار آقایان: وحید خراسانی، معماریان، دولتی، مجد فقیهی، دارستانی، ناصر رفیعی و معاونیان در مورد زیارت امام حسین علیه السلام را بشنوید.

برتری زیارت سیدالشهدا (ع) بر حج

حج یکی از بزرگ‎ترین فرایض عبادی است که پاداش‌های دنیوی و اخروی فراوانی برای آن در آیات و روایات ذکر شده است. اما زیارت امام حسین (ع) در لسان معصومین (ع) برتر از حج ترسیم شده است...

زیارت امام حسین به منزله زیارت عرش خدا

در روایات، به زیارت امام حسین (ع) بسیار تاکید شده است و ثواب بسیار زیادی برای آن شمرده اند. از جمله آنکه گفته‌اند: کسی که در روز عاشورا قبر امام حسین (ع) را زیارت کند همانند این است که خداوند را در بالای عرش او ملاقات کرده است.

به زیارت برویم....

«آداب زیارت سید الشهدا (ع)»

مجموعه سخنرانی های حجت الاسلام علوی تهرانی

بررسی تفاوت‌ها در متن زیارت عاشورا و آداب خواندن این زیارت

یکی از نکاتی که در بررسی تاریخ شیعه مهم است و نباید  از آن غافل شد، تقیه نزد شیعه در عصر امامان و فضای خفقان در جامعه آن روزگار است.  امامان برای حفظ شیعه و تفکرات شیعه، گاهی به تقیه مطالبی دیگری را بیان می‌کردند

چگونگی زیارت روزانه امام حسین (ع) از راه دور

در این نوشتار به ذکر هشت روایت می‌پردازیم که در آن ضمن تأکید بر اهمیت زیارت کردن امام حسین (ع) به طور مرتب و حتی از راه دور، طریقه انجام این زیارات را نیز تعلیم داده است.

اهتمام امام حسن عسکری به احیای زیارت سیدالشهدا (ع)

یکی از کارهایی که حضرت امام حسن عسکری (ع) آن را مدیریت کردند؛ احیای مناسک شیعی از جمله زیارت امام حسین (ع) در اربعین بود.

راهزن ناصبی که شاعر اهل‌بیت (ع) شد

  با وجود سر و صدای کاروان و گرد و غباری که از آمدن آنها به پا شده بود، او از خواب بیدار نشد. گرد و غبار کاروان، لباس و بدن او را هم فرا گرفت.

پیامبر پایه گذار زیارت امام حسین (ع) و امام صادق (ع) فرهنگ ساز آن

پدیده زیارت در اکثر ادیان و دین اسلام مورد توجه و اهتمام است اما در شیعه این حرکت بسیار پررنگ و به عنوان شاخص برای شناخت شیعیان شده است. این فرهنگ و شاخص در توده شیعه از چه زمانی آغاز شد و چه چیزی باعث آن شد در یادداشت زیر به آن پرداخته ایم.

اولین نظر را ارسال کنید
 
فراموشی رمز عبور

ایمیل خود را وارد کنید

×
ارتباط با ما

پیام های خود را از این طریق برای ما ارسال نمایید.

×