عزاداران و محبین امام حسین (ع) کمتر به دنبال دست‌یابی به مفاهیم معرفتی واقعه عاشورا هستند  و این وظیفه محققان و روشنفکران دینی است که در برنامه های خود مردم را به این سمت و سو ترغیب نمایند.

محمد کرمی‌نیا، قرآن پژوه و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان گفت: در موضوع قیام حسینی غالب اهل سنت جزو موافقان قیام حسینی هستند و بر این باورند که قیام امام حسین (ع) و خاندان و یارانش بر حق و صحیح بوده است.

حضرت زینب (س)  زمانی که فضا را مساعد می‌بیند لذا به بازگویی فجایع کربلا پرداخته و در نتیجه حاکم مدینه نامه‌ای به یزید می‌فرستد  تا کسب تکلیف کند و در ادامه او مأمور می‌شود که حضرت زینب (س) را به مصر تبعید کند.

امام حسن (ع) و امام حسین (ع) در دوران حیات رسول اکرم در سنین کودکی بودند اما رفتار جدشان با ایشان نه مانند سایر کودکان بلکه همچون پدرشان امام علی (ع) که در نظر پیامبر (ص) دارای خصوصیات متمایزی بود، حکیمانه نقل شده است.  

تحلیلگر و پژوهشگر تاریخ اسلام معتقد است حضرت سیدالشهدا (ع) بعد از خروج از مدینه تا رسیدن به سرزمین کربلا، هشت خطبه ایراد فرمودند که در تاریخ ثبت و ضبط شده است. 

یک محقق و پژوهشگر تاریخ ادیان گفت: در نوع نگاه مستشرقین غربی به قیام امام حسین (ع) یک اشتباه فاحش وجود دارد و آن این‌که عملاً به منابع اصلی رجوع نمی‌کنند و عموماً به منابع دست چندم رجوع کرده و اصلاً به خود سخنان امام (ع) توجه نمی‌کنند.

محمدرضا سنگری؛ عاشوراپژوه از اقدامات عبیدالله‌ بن‌ زیاد برای جمع‌آوری لشکر در مقابل امام حسین (ع) سخن گفته و مهمترین آنها را تطمیع و تهدید برشمرد.

فلسفه حرکت امام حسین (ع)، مسأله‌ای بحث‌برانگیز در بین علمای شیعه است. برای شناخت بیشتر و بررسی بهتر این موضوع، با دکتر مرضیه محمدزاده به گفت‌وگو نشستیم که بخش‌هایی از آن را در ادامه می‌خوانید.

خانم ایوت بالدکینو، در یک خانواده مسیحی متولد شده و اهل استرالیاست. این خانم که نام خود را به ثریا تغییر داده است، از دلایل مسلمان شدنش و نقش امام حسین (ع) در هدایت خود می‌گوید.

فراموشی رمز عبور

ایمیل خود را وارد کنید

×
ارتباط با ما

پیام های خود را از این طریق برای ما ارسال نمایید.

×