آغاز آن حرکت بی پایان آغاز آن حرکت بی پایان

آغاز آن حرکت بی پایان

آغاز اعتراضات شدید امام حسین (ع) به جایی برمی‌گردد که معاویه پس از به شهادت رساندن امام حسن (ع) به صورت مخفی اقداماتی کرد که در مخالفت آشکار با صلح‌نامه بود. او یزید را به جانشینی خود معرفی کرد. در صورتی که هم مخالف صلح‌نامه امام حسن (ع) و هم مخالف سنت خلفای پیشین بود. اما معاویه بر این کار اهتمام بسیار ورزید و از اکثریت جامعه اسلامی برای یزید بیعت گرفت به استثنای امام حسین (ع) و برخی دیگر که مرگ او را فرا گرفت. یزید برای مشروعیت بحشی حکومت خود به دنبال بیعت گرفتن از امام بود و همین امر باعث شد ایشان را به شهادت برساند. در این پرونده به بررسی اقدامات معاویه، آغاز حرکت امام حسین (ع) و چرایی تحوالاتی پس از آن می پردازیم.
معاویه در اندیشه مورثی کردن خلافت در خاندان خود

اولین تحرکات مخفیانه معاویه برای اعلام جانشینی یزید

معاویه از همان ابتدا به دنبال موروثی کردن خلافت خود بود و امام حسن هم برای جلوگیری از این کار در عهد نامه بندی به عنوان عدم تعیین جانشین توسط معاویه قرار داد. اما معاویه به صورت مخفیانه در راستای عملی کردن خواسته خود به صورت مخفیانه اقداماتی کرد.

سخنرانی ها و مطرح شدن طرح ولیعهدی یزید

معاویه پس از به شهادت رساندن امام حسن (ع) طرح ولایت عهدی یزید را کم کم به صورت علنی پیگری کرد و به شهر های مختلف رفت و سخنرانی هایی در این راستا کرد.

معترضان به ولیعهدی یزید در زمان معاویه چه کسانی بودند؟

سخت ترین مانع برای ولیعهدی یزید خود او بود. جوان بی بند و باری که فسقی آشکار داشت. افراد سرشناس و با نفوذی که حاضر نبودند تن به خلافت یزید دهند، یا او را در خور چنین جایگاهی نمی دیدند و یا خود را برای این منصب شایسته تر می یافتند.

ولیعهدی یزید

شخصیت شناسی یزید

در تاریخ از شخصیت یزید جوان خام و غیر موجه ترسیم شده است. او را دارای توان سیاسی پدرش ندانسته‌اند. او به علت کارهای بسیار ناشایستی که آشکارا انجام می‌داد بسیار مورد مزمت آیندگان قرار گرفته است.

وضعیت و اوضاع سیاسی بلاد اسلامی در مواجهه با ولیعهدی یزید

معاویه با تلاش های مستمر خود در حدود یک دهه، توانست با وجود مخالفت و کارشکنی مخالفان و مدعیان، و با حربه های بسیاری از جمله تطمیع و تهدید، خلافت یزید را به عنوان امری مسلم و عمومی به جامعه اسلامی بقبولاند و در مسیری واژگونه و منحط، بدعت بزرگ موروثی نمودن خلافت اسلامی را شکل دهد. در این مقاله به بررسی اجمالی اقدامات معاویه در جهت بیعت ستاندن از سه بلاد مهم ان زمان یعنی: کوفه،دمشق و مدینه می پردازیم.

آخرین اقدامات معاویه و وصیت او

وصیت نامه معاویه نشان از تفکری قوی و اندیشه ایی طولانی جهت نیل به هدف دارد . در این نوشتار گوناگونی اقوال در روایات مختلف بررسی میگردد زیرا جزییات همه حوادث و ماجراها یکسان نیست و گاها منبع موثقی به دلیل اختلاف در جزییات از درجه اعتبار ساقط شده است.

خلافت یزید و اقدام او برای بیعت گرفتن از مردم

وداع امام حسین (ص) با شهر مدینه و پیامبر (ص)

پس از تهدید امام حسین (ع) از سوی والی مدینه ایشان چند روزی در مدینه ماندند و با شهر رسول خدا (ص) خداحافظی کردند...

سخنان و وصیت امام حسین (ع) به محمد حنفیه

محمد حنفیه، تصمیم امام را در مورد بیرون رفتن از مدینه متوجه شد، ولی نمی‌دانست کجا می‌روند؛ به نزد آن حضرت رفت و توصیه هایی از جانب خود به ایشان کرد...

خروج امام حسین (ع) از مدینه و اقامت وی در مکه

پس از تهدید امام حسین (ع) به قتل در صورت عدم بیعتشان با یزید، امام حسین (ع) این امر را نپذیرفتند و پس از دو روز شبانه از مدینه خارج شدند...

خروج امام حسین از مدینه و تحلیل ها

تحلیلی بر خروج امام حسین (ع) از مدینه

امام حسین علیه السلام به همراه جمع بزرگی از بنی هاشم در مدینه زندگی می کردند تا اینکه حوادث ماه رجب سال 60 هجری، حضرت را وادار به کوچ از مدینه کرد. ترک شهر و دیار، آغاز حرکت و جنبش انقلابی بود که در نهایت در عاشورای همان سال به ثمر نشست. از این رو در این مقاله به بررسی علل خروج اباعبدالله(ع) از مدینه می پردازیم.

تحلیل آیت الله میلانی از خروج امام حسین (ع) از مکه

آیت الله میلانی در کتاب گرانقدر «ناگفته هایی از حقایق عاشورا» به جریان خروج امام حسین (ع) از مدینه و اتفاقات پیرامون آم می پردازند و در این باره تحلیلی را ارائه می دهند که در ادامه به آن پرداخته ایم...

معاویه خلافت را موروثی کرد/ منطق بنی امیه مبتنی بر سیادت بود

دکتر غلامرضا ظریفیان، استاد تاریخ در گفت‌و‌گوی اختصاصی با وب سایت تخصصی امام حسین (ع) از سبک سیاست‌‌ورزی بنی امیه گفته است. اینکه بنی امیه همواره خود را محق سیادت می‌دانستند. او همچنین در این گفت‌و‌گو به تلاش‌های معاویه برای خلافت یزدید پرداخته است.

اولین نظر را ارسال کنید
 
فراموشی رمز عبور

ایمیل خود را وارد کنید

×
ارتباط با ما

پیام های خود را از این طریق برای ما ارسال نمایید.

×