به گزارش پایگاه تخصصی امام حسین علیه السلام کرب‌وبلا، حسن پلارک، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در ایران، با این توضیح که از سوی ستاد اربعین مسئولیت کمیته مشارکت‌های مردمی اسکان و تغذیه ستاد اربعین به آن‌ها محول شده است، درباره جزئیات تجهیزات و امکاناتی که تا کنون آماده شده، توضیح داد: 1940 موکب (چادر)، پروانه موکب‌داری را از کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین حسینی دریافت کرده‌اند که این ظرفیت نسبت به سال گذشته با 13 درصد رشد همراه بوده است.

به گفته او، مجموع ظرفیت اسکان روزانه در موکب‌های ایرانی بیش از یک میلیون و 664 هزار نفر پیش‌بینی شده است که از این تعداد 580 هزار نفر در روز در موکب‌های ویژه خواهران و یک میلیون و 84 هزار نفر در روز در موکب برادران اسکان داده می‌شوند.

وی با بیان این‌که موکب‌های ایرانی با پشتوانه هیئات مذهبی، خیرین و کمک‌های مردمی متعهد شده‌اند در اربعین به طبخ و توزیع روزانه غذای زائران بپردازند، گفت: پذیرایی صبحانه به تعداد 3 میلیون و 56 هزار نفر در روز، تامین ناهار برای جمعیتی بالغ بر سه میلیون و 97 هزار نفر در روز، شام 3 میلیون و 117 هزار نفر در هر روز، میان وعده به تعداد 5 میلیون و 362 هزار نفر در روز و طبخ روزانه 3 میلیون و 362 هزار نان جزو تعهدات موکب‌ها است.

پلارک افزود: موکب‌ها همچنین متعهد شده‌اند 9 هزار و 800 حمام و 16 هزار و 663 سرویس بهداشتی برای ایام اربعین ایجاد کنند.

 

عملیات ارسال محموله‌ها و تجهیزات موکب‌ها از 25 محرم (13 مهرماه) آغاز شده و براساس برنامه زمان‌بندی، موکب‌های ایرانی از 10 صفر (28 مهرماه) فعالیت خود را آغاز خواهند کرد و تا 25 صفر (13 آبان) پذیرای زائران خواهند بود.

 

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات ادامه داد: عملیات ارسال محموله‌ها و تجهیزات موکب‌ها از 25 محرم (13 مهرماه) آغاز شده و براساس برنامه زمان‌بندی، موکب‌های ایرانی از 10 صفر (28 مهرماه) فعالیت خود را آغاز خواهند کرد و تا 25 صفر (13 آبان) پذیرای زائران خواهند بود.

وی گفت: امسال استان‌های سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و گیلان موکب‌هایی برای پذیرایی از زائران خارجی که از کشورمان عبور خواهند کرد، راه‌اندازی می‌کنند.

او اضافه کرد: ستاد بازسازی عتبات عالیات (با مسئولیت تامین اسکان و تغذیه زائران در اربعین) با هدف ارتقاء سطح کیفی خدمات و آسیب‌شناسی، تدابیر ویژه‌ای برای انجام بازرسی‌های محسوس و نامحسوس از مواکب اندیشیده است.

رئیس کمیته مشارکت‌های مردمی اسکان و تغذیه ستاد اربعین با اشاره به تاکید مراجع عظام و علمای دین بر مردمی بودن حرکت اربعین و تامین هزینه‌های این مراسم از سوی مردم، اظهار کرد: امسال موکب‌های مشترک ایرانی و عراقی تشکیل شده و هموطنان ما در کنار برادران عراقی به خدمت‌رسانی مشغول خواهند شد.

پلارک با یادآوری این نکته که مردم و دولت عراق میزبانان اصلی کنگره عظیم اربعین هستند، تاکید کرد: حضور موکب‌های ایرانی فقط از روی عشق و ارادت شیعیان و مشارکت در فیض میزبانی از زائران است و جمهوری اسلامی ایران هرگز به دنبال دخالت در امور عراق و به دست گرفتن مدیریت اربعین نیست.